Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із завтрашнього дня спрощується процедура початку бізнесу

6 червня 2011, 14:00
4794
8
Реклама

Набуває чинності Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно спрощення процедури початку підприємництва".

Зобов'язання по формуванню статутного капіталу ТОВ, командитного суспільства, державного комерційного підприємства розстрочені на рік (з моменту державної реєстрації). По колишніх нормах до моменту реєстрації такий капітал має бути сформований або повністю, або в певній частині (залежно від виду підприємства або хозобщества).

З відповідних законів зникли положення про те, що розмір статутного капіталу ТОВ і державного комерційного підприємства встановлюється законом.

Не знадобиться нотаріальне завірення підписів засновників на засновницьких документах і нотаріальне посвідчення засновницького договору.

Разом з нотаріально завіреними дозволено подавати також (в цілях реєстрації) просто копії рішення засновників або уповноваженого органу про створення юридичної особи; документів, необхідних для реєстрації зміни складу учасників юрособи, зміни керівника або членів органів управління юрособи, зміни обмежень по представництву юрособи, зміни в засновницьких документах; підписи членів ліквідаційної комісії на ліквідаційному балансі.

У реєстраційних справах фізичних і юридичних осіб не зберігатимуться копії виписок з Єдиного державного реєстру (які, відповідно, не потрібно буде і надавати для реєстрації).

Характеризуючи Закон в цілому, треба відмітити, що він істотно спрощує для майбутніх підприємців державну реєстрацію їх бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини