Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГКЦБФР видала рекомендації про санкції за непереведення акцій у бездокументну форму

8 червня 2011, 13:40
1111
0
Реклама

Рішенням ГКЦБФР від 25 травня 2011 року № 568 затверджений лист відносно дій уповноважених осіб Комісії у разі виявлення порушень вимог частини 2 ст. 20 Закону "Про акціонерні товариства".

Листом дані рекомендації для забезпечення єдиних підходів у разі виявлення ГКЦБФР порушень вимоги Закону по переведенню акцій АТ у бездокументну форму до 30 квітня 2011 року.

Комісія відмічає, що згідно Правилам розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів і застосуванні санкцій розпорядження ГКЦБФР про усунення порушень законодавства про цінні папери може бути винесене незалежно від порушення справи про таке правопорушення.

Тому ГКЦБФР рекомендує у разі виявлення вказаного порушення виписувати розпорядження про його усунення. Термін для усунення повинен складати 6 місяців.

У разі невиконання розпорядження застосовуються штрафні санкції в розмірі від 1000 до 5000 не оподатковуваних мінімумів, тобто від 17000 до 85000 грн. (див. пункт 8 ч. 1 ст. 11 Закону "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні"). Крім того виноситься нове розпорядження, яке має бути виконане впродовж 3 місяців.

Якщо ж і друге розпорядження не виконується, уповноважена особа порушує справу про порушення на ринку цінних паперів, застосовує відповідну санкцію, передбачену Законом. Крім того відповідні матеріали разом з проектом рішення про припинення внесення змін до системи реєстру власників цінних паперів певного емітента до департаменту корпоративних стосунків центрального апарату ГКЦБФР або в управління спільного інвестування, якщо порушення здійснене ИСИ. Після цього відповідним департаментом управлінням центрального апарату приймається вказане рішення.

Крім того, за аналогічне порушення, здійснене впродовж року штраф складає від 5000 до 10000 неоподатковуваних мінімумів (85000 до 170000 грн.).

Як вже відзначалося, цей лист є рекомендацією на адресу посадовців Комісії, спрямовану на забезпечення однакової практики правозастосування в центральному апараті ГКЦБФР і її територіальних органах у разі виявлення порушень, пов'язаних з непереведенням акцій у бездокументну форму до 30 квітня цього року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини