Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минтруда роз'яснило питання регулювання підвищення кваліфікації працівників

7 червня 2011, 14:38
1052
0
Реклама

У листі Минтруда від 14 квітня 2011 року № 3900/0/14-11/021 освітлюються питання нормативно-правового регулювання підвищення кваліфікації працівників.

Зокрема, Минтруда відмічає, що в цій сфері термінологія визначена Законом "Про професійно-технічну освіту". Цим же Законом регулюється питання учбово-виробничої практики і такої практики за профілем основної діяльності суб'єкта господарювання.

Обов'язковість періодичної перепідготовки або підвищення кваліфікації встановлена, зокрема:

- Положенням про професійне навчання кадрів на виробництві. Згідно з цим документом періодичність підвищення кваліфікації встановлюється, як правило, не рідше за 1 раз в 5 років;

- Генеральною угодою про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових стосунків в Україні на 2010 - 2012 рокизгідно з яким умови для забезпечення підвищення кваліфікації співробітників повинні створюватися не рідше за 1 раз в п'ять років (об'єми профобучения і загальні витрати на ці цілі повинні визначатися в колективних договорах).

Відмітимо, що перепідготовка працівників - це професійно-технічне навчання, спрямоване на оволодіння іншою професією працівниками, що отримали первинну профосвіту. Підвищення кваліфікації - це професійно-технічне навчання працівників, що дає можливість розширювати і поглиблювати раніше отримані професійні знання, уміння і навички на рівні виробництва або у сфері послуг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини