Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Почав діяти Регламент по екологічній маркіровці продукції

3 червня 2011, 11:11
1897
1
Реклама

3 червня 2011 року набув чинності постанова Кабміну від 18 травня 2011 року № 529 "Про затвердження Технічного регламенту по екологічній маркіровці".

Технічний регламент розроблений з урахуванням Регламенту Європейського Парламенту і Ради ЄС від 25 листопада 2009 року 66/2010/ЄС про знак екологічної маркіровки ЄС.

Регламент діє для товарів і послугпризначені для поширення, споживання або використання на ринку України і що надаються за плату або безкоштовно.

Регламент не поширюється на:

- лікарські засоби для людини;

- ветеринарні препарати;

- медичні вироби;

- товари, що є токсичними, канцерогенними, небезпечними для довкілля.

Основними вимогами до застосування екологічної маркіровки являється заборона на:

- нанесення на етикетку або упаковку, внесення в документацію на продукцію і послуги, технічні бюлетені, рекламні матеріали нечіткої або неправдивої екологічної маркіровки, або маркіровки, яку можна неправильно зрозуміти;

- використання неперевірених написів, таких як "екологічно чистий "екологічно безпечний" і тому подібне для товаровиробників і постачальників товарів або послуг;

Вказано, що напис "вільний від…" дозволяється використовувати тільки, якщо рівень вмісту вказаної речовини не перевищує фоновий.

Регламентом визначені органи екологічної маркіровки, екологічні критерії, питання розробки цих критеріїв, їх впровадження і використання.

Наказом про затвердження цього Регламенту визначено, що Мінекології є органом, відповідальним за його застосування і за контроль за дотриманням його вимог.

Екологічна маркіровка - це коротко і чітко сформульований напис, символ або зображення, що наноситься на етикетку, упаковку, приведене в документацію на продукцію, технічних бюлетенях, рекламних матеріалах з метою позначення певної екологічної характеристики продукції, компонента або упаковки. Відповідність продукції встановленим екологічним критеріям підтверджується сертифікатом екологічної маркіровки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини