Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд повернув у власність Києва 100 гектарів землі

17 травня 2011, 16:36
683
0
Реклама

За результатами перевірки Генеральної прокуратури, господарський суд міста Києва визнав незаконним рішення Киевгорсовета відносно передачі 98,01 га землі Голосіївського району Києва. По даним ЛІГАБізнесІнформКиївська міська рада з порушенням норм земельного і житлового законодавства своїм рішенням передала кооперативу "Текстильник" земельні ділянки загальною площею 98,01 га.

Як було встановлено в ході перевірки, земельні ділянки площею 92,82 га були передані в приватну власність для будівництва житла, і площею 5,19 га в довгострокову оренду для благоустрою території. Після отримання відповідного рішення міськради кооператив передав спірну землю до статутних фондів інших суспільств.

Суд визнав рішення міськради і держакти на землю недійсним, а також повернув у власність столиці земельні ділянки. Крім того, відповідно до попередніх рішень, по позовах, заявлених Генеральною прокуратурою, були також скасовані рішення міськради про передачу кооперативам більше 1200 га земель в Голосіївському районі столиці вартістю більше 1,8 млрд.грн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини