Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ: дивіденди, отримані від Кіпрського підприємства, обкладаються НДФЛ

16 травня 2011, 09:30
1383
0
Реклама

Як випливає з листи ДПАУ від 13.04.2011 № 7127/6/17-0715дивіденди, отримані в 2011 році фізичною особою - резидентом від нерезидента з місцем реєстрації в Республіці Кіпр підлягають оподаткуванню в Україні.

Це пов'язано з тим, що згідно ст. 7 Угод між Урядом Союзу Радянських Соціалістичних Республік і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування прибутків і майна дивіденди, що виплачуються особою з постійним місцем перебуванням в одній Договірній Державі особі з постійним місцеперебуванням в іншій Договірній державі, не оподатковуються в першій державі. Тому, дані дивіденди звільняються від оподаткування в Республіці Кіпр і підлягають оподаткуванню в Україні.

Прибутки фізичних осіб у вигляді дивідендів обкладаються в Україні НДФЛ. При цьому, згідно пп. 170.11.1 НКякщо джерело виплат будь-яких прибутків оподаткувань є іноземним, то сума такого доходу включається в загальний річний дохід оподаткування платника податків - одержувача, який зобов'язаний подати річну податкову декларацію, і оподатковується по ставках, визначених в п. 167.1 НК. Тобто, по ставці 15 % або 17 %.

Таким чином, дивіденди, отримані фізичною особою - резидентом України від юридичної особи, зареєстрованої в Республіці Кіпр, не лише обкладаються НДФЛ, але ще і обкладаються по загальній ставці. Тоді як дивіденди, отримані фізичними особами від юридичних осіб - резидентів України, згідно п. 167.1 НК обкладаються по 5 % ставці. До того ж, отримуючи такі дивіденди, фізична особа зобов'язана подавати щорічну податкову декларацію.

____________________________

Будьте завжди в курсі останніх змін законодавства з системами ЛІГА :ЗАКОН! ЛІГА :ЗАКОН - Ваш правильний вибір!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини