Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Порядок використання електронних документів при вантажних залізничних перевезеннях

4 травня 2011, 12:49
666
0
Реклама

4 травня 2011 року набув чинності наказ Минтранссвязи від 1 листопада 2010 року № 800яким затверджений Порядок застосування електронного перевізного документу під час перевезення вантажів залізничним транспортом.

Порядок регламентує застосування електронних проїзних документів на залізничному транспорті з моменту їх створення до моменту знищення. Він є обов'язковим для усіх суб'єктів електронного документообігу, вантажів (перевізники, вантажовідправники, вантажоодержувачі), що взаємодіють в процесі перевезення.

Згідно з Порядком електронні проїзні документи (далі - ЭПД) - це сукупність електронних документіввизначених Законом "Про електронні документи і електронний документообіг"у яких зафіксована інформація у вигляді електронних даних, включаючи обов'язкові реквізити документу. ЭПД можуть бути створені, передані, збережені і перетворені електронними засобами у візуальну форму (у електронному або паперовому вигляді).

Встановлено що ЭПД створюються на кожному етапі перевезення вантажу у внутрішньому повідомленні згідно Правилам перевезення вантажів. Вони створюються, зберігаються в архіві електронних документів "Укрзалізниці". Крім того на кожному етапі перевезення здійснюється їх передача між суб'єктами електронного документообігу, і фіксуються усі операції, пов'язані з перевезенням.

Відмітимо, що нині впроваджується електронний документообіг в області залізничних перевезень. Розпорядженням КМУ від 16 грудня 2009 року № 1557-р затверджений план заходів по впровадженню електронного документообігу, пов'язаного з перевезенням вантажів залізничним транспортом. Затвердження вказаного Порядку спрямоване на реалізацію цього плану.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини