Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ предалагает закріпити права Госкомнаркоконтроля по нагляду за оборотом наркотиків

26 квітня 2011, 17:53
673
0
Реклама

Кабінет Міністрів запропонував зміни у функціях держорганів у сфері протидії незаконному поширенню наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів законопроектом № 8429зареєстрованим в Раді 21 квітня 2011 року.

Відповідно до проекту тепер Кабінет Міністрів вирішуватиме, що розуміти під "невеликим "великим" і "особливо великим" розміром незаконного виробництва, придбання, зберігання, перевезення, пересилки, контрабанди наркотиків, психотропних речовин і прекурсорів для цілей Кодексу про адміністративні правопорушення і Карного кодексу.

Повноваження (дещо розширені) Мінохоронздоров'я у сфері контролю за оборотом наркотиків будуть передані за проектом тепер незалежному центральному органу виконавчої влади в цій сфері - Госкомнаркоконтролю.

Госкомнаркоконтроль готуватиме укладення по приналежності засобів і речовин до аналогів наркотичних засобів і психотропних речовин, а також визначати порядок ліцензування діяльності, пов'язаній з оборотом наркотиків. Саму ліцензію на здійснення діяльності по обороту видаватиме спеціально уповноважений орган виконавчої влади у сфері охорони здоров'я, тобто Мінохоронздоров'я.

Проектом уточнюється також поняття незаконного обігу наркотиків, психотропних речовин і прекурсорів. У визначенні незаконного систематичного вживання наркотиків (і психотропних речовин) уточнюється, що це неодноразове впродовж року вживання. Дається поняття наркотичної залежності. Під нею розуміється стан хворобливої пристрасті до вживання наркотиків, психотропних речовин і їх аналогів, що виникло внаслідок незаконного введення їх в організм.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини