Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Час знаходження в дисциплінарному батальйоні КМУ пропонує не включати в строк військової служби

14 квітня 2011, 09:34
397
0
Реклама

Уряд законопроектом № 8362 вирішило ввести ще один вид військової служби - службу по заклику в особливий період - період мобілізації (окрім цільової), оголошення стану війни, ухвалення рішення про використання збройних сил у разі озброєної агресії проти України або введення воєнного стану. У цих випадках воно пропонує продовжити термін служби аж до оголошення демобілізації.

Окрім цього проектом пропонується в строк військової служби не включати час перебування в дисциплінарному батальйоні; ввести до складу закличних комісій і комісій приписки психолога державної (комунального) установи; не знімати з військового обліку призовників осіб, спрямованих для проходження альтернативної служби; встановити граничний термін 5 днів для прибуття осіб, звільнених з військової служби, у військкомат для постановки на військовий облік.

Запропоновані проектом доповненнями до Закону "Про військовий обов'язок і військову службу" про можливість переатестації військовозобов'язаних, таких, що мають класні чинидля привласнення їм військових звань; про дострокове звільнення тих, що проходять військову службу по заклику осіб офіцерського складу, у зв'язку з позбавленням військового звання у дисциплінарному порядку.

Також Закон запропоновано доповнити нормою про звільнення із служби військовослужбовців-жінок, що мають дітей до 16 років (якщо вони самі не виявлять бажання продовжувати військову службу)у разі мобілізації, війни, введення воєнного стану, озброєної агресії проти України (зі зняттям з військового обліку).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини