Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українців перекладуть на електронні паспорти

13 квітня 2011, 16:42
736
7
Реклама

Через два роки в Україні повинна повноцінно запрацювати система електронного управління. Такий прогноз озвучив глава Державного агентства з питань науки, інновацій і інформатизації України Володимир Семиноженко.

"Проект відносно єдиної соціальної карти вже почав реалізовуватися в Україні. Йдеться про те, що кожен громадянин незабаром матиме електронний документ. Він дозволить вирішувати не лише питання субсидій і пільг, але і реалізовувати інші важливі функції, наприклад, здійснення платежів. Я думаю, що в повному об'ємі ця програма запрацює вже впродовж двох років. Соціальна карта виконуватиме роль повноцінного електронного паспорта"- повідомив В. Семиноженко.

"Можливо, вже через рік-півтора кожен громадянин України матиме свою електронний підпис. Кожен зможе через свій мобільний телефон або комп'ютер заплатити за будь-яку послугу або отримати інформацію. Він матиме таку ж легітимність, як підпис або документ, затверджений у нотаріуса. Сьогодні, на жаль, така система ще не створена, але концептуально вона вже прийнята урядом як стратегія електронного управління в Україні"- додав чиновник.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини