Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про Військову службу правопорядку у рамках норм КоАП

13 квітня 2011, 15:08
824
0
Реклама

Набув чинності Законяким вносяться зміни в КоАП відносно повноважень Військової служби правопорядку у Збройних Силах України.

За усім текстом Кодексу уточнено, що повноваження Військової служби правопорядку поширюється і на резервістівщо знаходяться на військових зборах.

Втім, це лише уточнення формулювання, оскільки і до цього повноваження Служби на них поширювалися.

Також розширений перелік порушень за які Військова служба правопорядку може застосувати адмінзатримання. Серед таких:

- розпивання пива (окрім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв в громадських місцях;

По суті, це узгодження норм Кодексу між собою. Адже адмінвідповідальність за розпивання пива і слабоалкогольних напоїв з'явилася в ст. 178 КоАП ще в 2010 році, проте повноваження по затриманню порушників Військовою службою правопорядку зберігали колишнє формулювання "вживання алкогольних напоїв в громадських місцях".

- порушення правил обороту наркотичних засобів або психотропних речовин.

В даному випадку, це нововведення можна розцінювати як розширення повноважень служби, оскільки раніше вона формально не мала права затримувати за такі правопорушення.

З пункту 11 частин 1 ст. 255 КоАП виключене повноваження Військової служби правопорядку по складанню админпротоколов при здійсненні правопорушення, передбаченого статтею 122-1 КоАП (про експлуатацію водіями ТС, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам в реєстраційних документах, знищені або підроблені).

Законопроект був ініційований Міноборони, на думку якого, ухвалення закону повинне сприяти підвищенню ефективності виконання завдань, покладених на Військову службу правопорядку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини