Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набула чинності постанова Кабміну про суми разової допомоги ветеранам

13 квітня 2011, 13:24
1306
1
Реклама

13 квітня 2011 року набуло чинності постанова Кабміну від 4 квітня 2011 року № 341 "Про розміри разової грошової допомоги, що виплачується в 2011 році відповідно до Законами України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" і "Про жертви нацистських переслідувань".

Постановою встановлено, що в 2011 році ветеранам ВОВ і війни з Японією, особам, в неповнолітньому віці що добровільно вступило в Радянську Армію і ВМФ під час закликів 1941 - 1945 років, жертвам нацистських переслідувань, учасникам війни, членам сімей загиблих під час війни і дружинам померлих інвалідів і учасникам війни буде виплачена така единоразовая матеріальна допомога:

- інвалідам І групи - 1000 грн.;

- інвалідам ІІ групи - 900 грн.;

- інвалідам ІІІ групи - 800 грн.

Аналогічні суми передбачені також для колишніх малолітніх осіб в'язнів концтаборів, гетто і тому подібного (яким у момент укладення не виконалося 14 років), визнаних інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва і інших причин.

Іншим категоріям осіб, що підпадають під дію вказаних Законів також встановлені суми виплати грошової допомоги.

Наприклад, для осіб, віднесених до інших ветеранів війни, у тому числі учасникам бойових дій у військових конфліктах в період до і після ВОВ, а також для інших осіб, на яких також поширюється дія Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", встановлені такі виплати:

- інвалідам І групи - 730 грн.;

- інвалідам ІІ групи - 580 грн.;

- інвалідам ІІІ групи - 510 грн.;

- учасникам бойових дій - 460 грн.;

- особам, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною, - 730 грн.

Згідно з текстом постанови до 11 квітня цього року відносно вказаних категорій осіб мали бути сформовані списки, підготовлені Пенсійним фондом, а також рядом держорганів, відносно осіб, що не перебувають на обліку в ПФ.

Забезпечення виплати вказаної разової допомоги покладено на Минсоцполитики.

Відмітимо, що соціальні гарантії для осіб, постраждалих під час ВОВ і війни з Японією передбачені вищезгаданими Законами. При цьому Кабмін щорічно видає постанову про виплату одноразової допомоги. Слід зазначити, що якщо в порівнянні з минулим роком для перших двох категорій сума допомоги не змінилася, то для деяких інших категорій вона збільшилася (наприклад, особи, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною, минулого року отримали 600 грн.).

Згідно із Законом про статус ветеранів війни, грошову допомогу вказані громадяни зможуть отримати до 5 травня через відділення зв'язку або банк (вона буде перерахована на особовий рахунок) : пенсіонери - по місцю отримання пенсії, інші особи - за місцем проживання, місцю служби або місцю отримання грошового змісту. Якщо з якихось причин до цього дня допомога не буде виплачена, звернутися за нею можна до 30 вересня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини