Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я затвердило нові санправила для населених пунктів

13 квітня 2011, 11:34
15167
4
Реклама

Наказом Мінохоронздоров'я від 17 березня 2011 року № 145 Державні санітарні норми і правила змісту територій населених місць.

Документ набуде чинності з початку 2012 року. Одночасно з цим припиниться застосування Санітарних правил зміст територій населених місць, затверджений ще 5 серпня 1988 року.

Згідно з новими Правилами прибирання територій населених пунктів повинні здійснювати спеціалізовані підприємства будь-якої форми власності на договірній основі.

Відмітимо, що в чинному зараз документі вказане, що прибирання покладається на комунальні підприємства при виконкомах. Очевидно, що ця норма застаріла, тим паче, що громадські і правові стосунки з радянських часів дуже сильно змінилися.

Новим документом встановлені наступні правила:

- норми збору твердих і рідких відходів;

- правила устаткування майданчиків під сміттєві контейнери;

- правила знешкодження відходів;

- правила прибирання населених місць і інші.

Треба відмітити, що в цілому правила істотно не змінилисяале були приведені у відповідність чинним зараз законодавством в цій сфері. Наприклад, майданчики для установки сміттєвих контейнерів мають бути віддалені від житлових будинків, дитячих установ, спортмайданчиків і місць відпочинку усе також на 20 метрів, а вивезення сміття як і раніше повинне здійснюватися в тимчасовому проміжку з 7 до 23 годин.

Нині в цій сфері діє Закон "Про забезпечення санітарного і епідемічного благополуччя населення". Згідно з цим Законом дотримання санітарних норм є обов'язковим. Крім того, в Україні діє спеціальний Закон "Про відходи"регулюючий правові стосунки пов'язані з відходами.

Читайте найважливіші новини і професійну аналітику з найактуальніших питань в інформаційно-правових системах ЛІГА :ЗАКОН. ЛІГА :ЗАКОН - Ваш правильний вибір!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини