Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін затвердив Положення про підвищення кваліфікації співробітників, відповідальних за финмониторинг

13 квітня 2011, 10:28
595
0
Реклама

Наказом Мінфіну від 21 березня 2011 роки № 384 затверджено Положення про організацію навчання і підвищення кваліфікації працівників, відповідальних за проведення фінансового моніторингу суб'єктів первинного фінансового моніторингу, державне регулювання і нагляд за діяльністю яких здійснює Міністерство фінансів України.

Документ ще не набув чинності, він почне діяти з моменту офіційної публікації.

Положенням встановлюється порядок проходження навчання і підвищення кваліфікації співробітників вказаних організацій, відповідальних за проведення финмониторинга. Документ не поширюється на суб'єктів, що проводять свою діяльність одноосібно, без створення юрособи.

Суб'єкти, на яких поширюється Положення, зобов'язані забезпечувати підвищення кваліфікації вказаних співробітників згідно з типовою програмою підвищення кваліфікації. Вони направляють:

- осіб, уперше призначених на посаду відповідального співробітника, - на довгострокові курси (не менше 72 годин) не пізніше 3 місяців після призначення;

- відповідальних співробітників - на короткострокові курси (не більше 72 годин) не рідше 1 разу в 3 року.

Положенням також передбачено складання іспиту після закінчення курсів. За результатами іспиту видається документ про підвищення кваліфікації.

Перелік учбових закладів, де проводиться таке навчання, Мінфін публікує на власному офіційному веб-сайті.

Відмітимо, що підвищення кваліфікації співробітників, відповідальних за проведення финмониторинга, - це обов'язок суб'єктів первинного финмониторингапередбачена, зокрема, пунктом 20 ч. 2 ст. 6 Закону "Про попередження і протидію легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму".

Згідно з пунктом 4 ч. 1 ст. 14 цього Закону в сферу повноважень Мінфіну входить нагляд, зокрема, за суб'єктами: що проводять лотерей або які-небудь азартні ігри; дорогоцінними металами, що торгують, і драгкамнями, виробами з них; аудиторськими фірмами; Держказначейством, ГлавКРУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини