Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна протестує свої АЕС

8 квітня 2011, 12:17
376
0
Реклама

Україна, як і країни Євросоюзу, планує провести стресс-тесты на своїх атомних електростанціяхповідомили в Державній інспекції ядерного регулювання.

Українські фахівці з ядерної безпеки до кінця року мають намір провести переоцінку і аналіз усіх небезпечних чинників, які можуть вплинути на роботу АЕС під час позаштатних ситуацій. Перевірки в Україні повинні почати вже влітку.

Усе чотири діючі українські атомні станції протестують на здатність витримувати землетруси, смерчі, урагани і затоплення. "На ці позапроектні аварії ми повинні прорахувати по сучасних методах, що може статися з енергоблоками. І потім вирішуватимемо, що треба зробити: дизеля додаткові поставити, воду зайву передбачити або сірчану кислоту. Це будуть поглиблені перерахунки, які не робилися при проектуванні"- відмітив головний інспектор по ядерній і радіаційній безпеці України Михайло Гашев

Найближчим часом МАГАТЕ повинно завершити розробку методики проведення стресс-тестов на усіх світових АЕС. Документ за тиждень зобов'язалася вивчити і прийняти Єврокомісія. Лише після цього стресс-тесты дозволять проводити в європейських країнах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини