Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент ухвалив документ про статус служби, уповноваженої контролювати захист персональних даних

8 квітня 2011, 12:18
479
0
Реклама

7 квітня 2011 року на офіційному веб-сайті Президента Віктор Янукович з'явилася інформація про твердження ним ряду положень про діяльність міністерств і інших центральних органів виконавчої влади. Один з цих документів - Положення про Державну службу України з питань захисту персональних даних.

Саме ця державна служба створюватиме і вестиме Державний реєстр баз персональних даних, реєструвати бази даних і надавати витягання з Реєстру.

Окрім цього, на службу покладений контроль за дотриманням законодавства про захист персональних даних. Вона розроблятиме плани перевірок власників і розпорядників баз персональних даних і, власне, проводитиме самі перевірки (виїзні і невиїзні).

У її повноваження входить видання обов'язкових для виконання приписів по усуненню порушень законодавства про захист персональних даних і складання протоколів про виявлені порушення в цій сфері.

Розробка критеріїв ризику незаконного використання і розголошування інформації, що містяться у базах даних, а також методичних рекомендацій по захисту баз даних, типового порядку обробки персональних даних у базах - також прерогатива цієї Служби.

Голова Державної служби з питань захисту персональних даних призначатиметься Президентом за уявленням Прем'єр-міністра, яке, у свою чергу, повинне містити пропозиції по кандидатурі, рекомендованій Міністром юстиції. За тією ж процедурою призначаються на посаді два його заступники.

Положення затверджене Указом № 390/2011 від 6 квітня 2011 року і набуде чинності з дня його публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини