Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС затвердило порядок перевірки охоронних структур на предмет дотримання ліцензійних умов

8 квітня 2011, 12:03
1015
0
Реклама

Наказом МВС від 25 лютого 2011 року № 76 затверджений Порядок контролю за дотриманням Ліцензійних умов здійснення господарської діяльності за поданням послуг з охорони власності і громадян. Наказ набуде чинності з моменту офіційної публікації.

Порядок поширюється на усіх суб'єктів, що отримали ліцензії на ведення діяльності за поданням послуг охорони власності і громадян.

Контроль здійснюється шляхом проведення планових і позапланових перевірокздійснюваних МВС, як органом ліцензування, управліннями МВС в АРК, областях і містах Києві і Севастополі.

Порядком встановлені:

- процедура організації і проведення перевірок;

- повноваження осіб, що здійснюють перевірки;

- права і обов'язки ліцензіата;

- правила оформлення результатів перевірки;

- порядок контролю за виконанням розпоряджень про усунення порушень ліцензійних умов;

- порядок ухвалення рішень про анулювання ліцензії.

Планові перевірки проводяться згідно річному або квартальному планузатвердженому, відповідно, до 1 грудня року, передування плановому, або до 25 числа останнього місяця кварталу, передування плановому.

Відносно підстав проведення позапланових перевірок в порядку є норма відсилання до Законам "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" і "Про основні начала державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".

Ліцензіат має бути повідомлений про планову перевірку за 10 днів до початку її проведення, про позапланову перевірку ліцензіат не повідомляється.

Відносно проведення перевірки має бути виданий спеціальний наказа перевіряючим повинно бути виписано посвідчення на перевірку.

Планова перевірка проводиться в течію 15 робочих дніва для суб'єктів малого підприємництва - 5 робочих днів. Терміни позапланової перевірки такі: 10 робочих дніва для суб'єктів малого підприємництва - 2 робітників дня. Продовження термінів не допускається.

Необхідно також відмітити, що при проведенні позапланової перевірки можуть перевірятися лише ті питання, необхідність перевірки яких стала основою для здійснення цього заходу. При цьому такі питання обов'язково мають бути вказані в посвідченні на проведення перевірки.

Слід зазначити, що документ в цілому відповідає вимогам Законів "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" і "Про основні начала державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини