Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Табачник заспокоїв студентів: по суботах із-за Євро-2012 вчитися ніхто не буде

8 квітня 2011, 10:13
725
0
Реклама

Міністр освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник заявив, що в наступному навчальному році студентам не доведеться вчитися по суботах через проведення в Україні Євро-2012.

"Міністерство освіти і науки, молоді і спорту планує розробити новий учбовий календар на 2011-2012-й навчальний рік з урахуванням проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи по футболу 2012 року"- відмітив Міністр.

Зокрема він відмітив, що це питання стосується не лише роботи університетівале і проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

На питання, чи правда, що із-за Євро-2012 студенти вчитимуться по суботах, щоб звільнити гуртожитки для уболівальниківякі приїдуть в Україну, Табачник відповів: "Студенти не вчитимуться по суботах. Можливо, в якийсь день у них замість трьох учбових пар буде чотири, буде дві пари і практикум або лабораторна робота. Але, враховуючи, що на сьогодні навіть школи мають право 40 % учбового часу планувати самі, а у університетів ступінь свободи набагато більший, я думаю, що ми дамо їм тільки рекомендації, а далі кожен університет зробить це самостійно".

Раніше Віце-прем'єр міністр - міністр інфраструктури Борис Колесников заявивщо в 2012 році у зв'язку з проведенням в Україні фіналу Євро-2012 учбовий процес в школах і вищих учбових закладах завершиться ранішеа вступні іспити до вузів почнуться пізніше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини