Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент ухвалив Закон, згідно з яким усі споживачі газу зобов'язані мати газові лічильники

7 квітня 2011, 18:05
1257
3
Реклама

Верховна Рада прийняла в цілому Закон "Про забезпечення комерційного обліку природного газу".

Цим Законом вводиться обов'язкове наявність лічильників газу у усіх споживачів. При цьому передбачається припинення постачань газу у разі відсутності лічильника на кінцеву дату його установки.

Для юрособ передбачена установка лічильників до 1 квітня 2011 року (судячи з усього, ухвалюючи цей Закон, парламент переніс ці терміни, проте в опублікованому на сайті ВР тексті коштує саме ця дата).

Для населення встановлені більше щадні терміни: у будинках, де газ використовується для опалювання, - 1 січня 2012 року, у тих, хто використовує газ для підігрівання води і приготування їжі, - 1 січня 2016 року, тільки для приготування їжі - 1 січня 2018 року.

Лічильники встановлюють суб'єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території. Цьому їх обов'язку відповідають і положення про відповідальність, передбачені Законом, а саме:

- при виявленні НКРЕ факту неустановки лічильника, Комісія застосовує попередження;

- якщо суб'єкт, якому винесено попередження, не зробив відповідні заходи, НКРЕ накладає штраф в сумі до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів (тобто до 425 тис. грн.).

Установка лічильників населенню повинна проводитися за рахунок постачальників газу і держбюджету. Фізособи-підприємці і юрособи повинні будуть оплачувати установку лічильників самостійно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини