Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР дозволила відключати газ громадянам, що відмовилися від лічильників

7 квітня 2011, 17:33
578
3
Реклама

Верховна Рада дозволила відключати газ споживачам, за відмова від своєчасного встановлення газових лічильників. Що відповідає законопроект № 7024 "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" підтримали 232 народні депутати.

Документ передбачає, що постачання природного газу здійснюються за умови його комерційного обліку з 1 січня 2012 року для населення, споживаючого газ комплексно, у тому числі для опалювання; з 1 січня 2016 року для тих, хто використовує газ для підігрівання води і приготування їжі; з 1 січня 2018 року для тих, хто використовує газ виключно на приготування їжі.

Якщо жителі квартир і приватних будинків відмовляються від встановлення лічильників суб'єктами господарювання, які здійснюють розподіл газу на їх території, розподіл ним природного газу припиняється.

Передбачено, що лічильники населенню встановлюються за рахунок суб'єктів господарюванняякі здійснюють розподіл газу, за рахунок засобів держбюджету, а також - за бажанням - за рахунок самих жителів.

Підприємці фізичні і юридичні особи, які користуються газом для ведення підприємницької діяльності, встановлюють лічильники за свої засоби. Відмова підприємця від встановлення лічильника до 1 квітня 2011 року є основою для того, щоб організація, що розподіляє газ розірвала з підприємцем договір на постачання чи розподіл газу.

Також документом передбачено, що нові або реконструйовані житлові будинки, виробничі або невиробничі будівлі вводяться в експлуатацію тільки за наявності вузлів обліку природного газу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини