Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рекламні паузи поки що означати не будуть: законопроекти відправлені на доопрацювання

7 квітня 2011, 17:25
774
0
Реклама

Члени парламентського Комітету з питань свободи слова і інформації одноголосно відхилили проект, яким пропонувалося зобов'язати мовців вказувати тривалість рекламної паузи.

Законопроект № 6429 про внесення змін до Закону "Про рекламу" відносно визначення часу закінчення переривання телевізійної реклами готувався до другого читання. На думку членів комітету, він суперечить європейській практиці.

Також депутати вирішили відправити на доопрацювання два законопроекти: № 8201 відносно приведення норм законодавства у відповідність з Конвенцією про захист прав людини і основних свобод і № 8136 про припинення зловживання правами Нацрадою.

На думку народних депутатів, для проекту, внесеного Бютівцем Степаном Курпилемще не час. Вони вважають, що потрібно дати можливість "попрацювати" новій редакції Закону "Про інформацію" хоч би півроку, а потім вже вносити зміни. Нагадаємо, закон повинен набути чинності 10 травня 2011 року.

Курпиль пропонував доповнити текст Закону словами: "Суд має право призначити компенсацію моральної (немайнового) шкоди заподіяного посадовій або службовій особі тільки, якщо журналіст і посадовець ЗМІ усвідомлювали недостовірність інформації і передбачали її суспільно небезпечні наслідки".

По словах С. Курпиля, саме це уточнення перешкодить написанню замовлених матеріалів. На думку ж члена комітету Олени Бондаренко, воно, навпаки, приведе до безкарності "джинси".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини