Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДАІ вже видає права тільки з терміном "придатності"

6 квітня 2011, 17:33
720
0
Реклама

У Україні повним ходом йде видача нових прав з обмеженим терміном дії. Отримати безстрокові права вже неможливо - такі документи у вітчизняних МРЭО не видаються, і усі майбутні водії, які успішно склали іспити в ДАІ, отримують права з терміном "придатності".

Права з терміном дії також отримують водії, які вирішили замінити свої старі "кірочки". Цей термін проставляється з моменту видачі нового посвідчення. Обов'язкового обміну прав не передбачено, і старі документи використовуються нарівні з новими.

Теоретично, по них можна їздити і за кордономале на практиці поліцейські інших країн можуть засумніватися насправді українських посвідчень, також можуть виникнути проблеми при отриманні автомобіля напрокат.

Нагадаємо, що український уряд встановило для національних водійських посвідчень безпрецедентно тривалий термін дії - в 50 років (детальніше читайте в матеріалі "Кабмін встановив термін дії водійських прав в Україні" ). Похвалитися подібним навряд чи зможе ще якийсь країна-учасник Міжнародній конвенції про дорожній рухякій і продиктована вимога обмежити термін дії прав.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини