Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вирішив відмінити "комунальну пеню"

6 квітня 2011, 14:48
589
1
Реклама

Уряд має намір ініціювати відміну пені за прострочення плати за житлово-комунальні послуги, повідомляють ЗМІ. Найближчим часом остаточне рішення з цих питань буде обнародувано.

Віце-прем'єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Віктор Тихонов заявив: "Ми думаємо, як відмінити цю пеню, тому що вона наростає, а практично не платиться". Він відмітив, що за 20 років незалежності України накопичилося близько 12 млрд гривен заборгованості населення за жилкомуслуги, яка фактично є безнадійною. Уряд аналізує, яким чином списати хоч би частину цій заборгованості.

Нагадаємо, взимку поточного року набув чинності Законщо повернув пеню за прострочення плати за житлово-комунальні послуги. При цьому ні розмір ставки пені, ні механізм її встановлення не прописані. Читайте також думку юриста - "Встановлення пені за несвоєчасну оплату комунальних послуг з 1 січня 2011 р. само по собі не може безпосередньо призвести до фактичного накладення пені на боржників".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини