Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент залишив села без шкіл

6 квітня 2011, 15:20
457
1
Реклама

Депутати парламенту не підтримали опозиційний законопроект про мораторії на закриття шкіл у сільській місцевості на період до 1 липня 2012 року. Голова фракції Партія регіонів Олександр Ефремов пояснив, що закриття сільських шкіл пов'язане з економією бюджетних коштів.

Відповідний законопроект № 6615 був ініційований народним депутатом від фракції НУ-НС В'ячеславом Кириленком. За нього проголосували 139 з 226 необхідних народних депутатів. В той же час парламентарі за підтримки 334 голосів направили законопроект на доопрацювання.

Документ передбачав встановлення мораторію на закриття державних і муніципальних загальноосвітніх учбових закладів в сільській місцевості на період до 1 липня 2012 року.

На думку автора документу, ухвалення законопроекту сприятиме розвитку утворення на селі, дозволить забезпечити реалізацію конституційного права громадян на здобуття загальної середньої освіти, захистить школи в сільській місцевості від загрози ліквідації, що, у свою чергу, створить передумови для збереження і розвитку сіл, в яких розташовані ці учбові заклади.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини