Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності нові правила отримання шенгенської візи

6 квітня 2011, 13:07
1534
1
Реклама

Набув чинності Візовий кодекс Євросоюзуприйнятий ще влітку минулого року. Таким кодексом в Європі прагнуть зміцнити правову безпеку і підвищити рівень прозорості процесу оформлення шенгенської візи.

Документ регулює отримання і видачу короткострокових шенгенських віз для громадян країн, що не входять в Євросоюз. Серед нововведень слід зазначити той факт, що змінився порядок спілкування до консульських установ, і віднині працівники консульств зобов'язані мотивувати відмову у наданні візи.

Також серед нововведень - положення відносно збору біометричних даних. Правда ця вимога набуде чинності в Україні лише тоді, коли в консульствах держав-членів ЄС запрацює Візова інформаційна система. Вартість оформлення візи для українців залишиться колишньою: 35 євро.

Окрім цього, в кодексі чітко врегульовано питання посередницьких центрів, що займаються оформленням віз : країни-члени ЄС узяли на себе зобов'язання забезпечити прямий доступ заявників до консульських установ, і якщо людина хоче оформити візу без посередниківце право йому повинно бути надано.

Спільну візову політику зараз проводять 22 країни-члени ЄСа також 3 асоційованих держави - Норвегія, Ісландія і Швейцарія. Частково впроваджують відповідне законодавство у Болгарії, на Кіпрі і в Румунії. Не поширюється візовий кодекс на Великобританію, Данію і Ірландію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини