Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк готується до наступної кризи: прийнято рішення узаконити мораторій на дострокове зняття депозитів

6 квітня 2011, 11:31
2071
1
Реклама

Учора Нацбанк оголосив про завершення початого два місяці тому громадського обговорення можливої заборони дострокового зняття депозитів. Регулятор зібрав думки громадян і юридичних осіб, включаючи банківські і небанківські установи. Підсумовуючи пропозиції, в НБУ вирішили закріпити в законодавстві дві основні норми.

По-перше, у разі поводження вкладника з вимогою про видачу вкладу до закінчення обумовленого договором терміну банк зобов'язаний видати вклад впродовж 30 днів з дня звернення. По-друге, Нацбанк отримає право вводити тимчасовий мораторій на дострокове зняття банківських вкладів у разі настання ознак кризовій ситуації по певним законом критеріям. НБУ на початку року пропонував ввести повну заборону на дострокове зняття вкладів, але вкладники і юристи призвали відмовитися від дискримінаційних змін ст.1060 Цивільного кодексу.

Депутати готові підтримати таку ініціативу Нацбанку за умови чіткої вказівки критеріїв кризовій ситуації, щоб не з'явилися незрозумілі, розмиті формулювання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини