Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Американський суд революційно визнав "аську" письмовим договором

6 квітня 2011, 11:55
743
2
Реклама

Американський суд прийняв рішення, здатне стать переломним в усій судовій практиці у епоху цифрових комунікацій і електронного документообігу. Розбираючись в справі двох компаній, судді визнали листування в мессенджере "письмовою формою договору".

Рішення визнати договором спілкування в системі обміну миттєвими повідомленнями було зроблено під час судового розгляду між компанією Smoking Everywhere (що торгує в Інтернеті електронними сигаретами) і власником маркетингової мережі CX Digital. Представники компаній обговорювали в "аські" умови співпраці, що змінилися.

Експерти вважають, що це рішення суду може змінити відношення усієї судової практики (і не лише, мабуть, американською) до офіційного спілкування за допомогою електронних засобів комунікації. Звичайно, більшість існуючих сьогодні компаній обмінюються електронними листами, спілкуються в мессенджерах, Skype і соціальних мережах - але як ним буде, якщо листування такого роду визнають офіційним і наділеною юридичною силою?

Російські чиновники-інноватори теж роздумують над цією проблемою. Одна з "найцікавіших" ініціатив - пропозиція прирівняти електронну пошту до електронного підпису. У Україні, у свою чергу, пропонувалося узаконити запити ЗМІ зроблені по електронній пошті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини