Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент схвалив в першому читанні розширення прав підслідних

5 квітня 2011, 14:39
316
0
Реклама

Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроект № 6654 про внесення змін до КПКвідносно забезпечення права на захист.

Згідно із законопроектом пропонується доповнити КПК нормою про те, що постанова про допуск захисника до участі в справі має бути винесено негайно (в усякому разі, не пізніше за добу) після надання документів, що підтверджують повноваження захисника. До винесення постанови ніяких слідчих дій з підозрюваним, звинувачуваним або підсудним проводити не можна.

Крім того, КПК доповнений нормою про необхідність негайного вручення підозрюваному копії уявлення про обрання міри припинення у вигляді утримання під вартою, а також дати йому можливість ознайомиться з матеріалами, що обгрунтовують обрання цього заходу припинення.

Внесення цієї норми дозволить підозрюваному і його захисникові підготуватися до судового засідання для розгляду питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. На сьогодні, ні підозрюваний, ні його захисник не знайомляться зі змістом уявлення про обрання цього заходу, що направляється до суду слідчим. Відповідно, до судового засідання підозрюваний (і його захисник) можуть тільки здогадуватися про підстави майбутнього укладення під варту.

Окрім цього передбачається вручення постанови суду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою підслідному і його захисникові.

Окрім цих змін, передбачені і інші, що стосуються порядку розгляду суддею скарги на затримання, а також продовження термінів утримання під вартою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини