Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРС планує ввести граничні тарифи на Інтернет

5 квітня 2011, 12:12
433
0
Реклама

Національна комісія з питань регулювання зв'язку обговорює можливість введення граничного тарифу на послугу широкосмугового доступу в Інтернет.

Серед обнародуваних учора пріоритетів діяльності НКРС на 2011 рік - розробка нового переліку загальнодоступних телекомунікаційних послуг, тарифи на які регулюються державою. До таких послуг відносяться місцева фіксована телефонія, підключення стаціонарного телефону і таксофонная зв'язок. Регулятор обговорює можливість розширення цього переліку.

Але введення державних тарифів на Інтернет може істотно обмежити плани операторів на розвиток послуг в невеликих містах і селах. Зараз різниця у вартості послуг в таких населених пунктах і столиці може складати до 100% - так компанії компенсують витрати на інвестиції в мережу.

В якості альтернативи регулятор пропонує повернутися до ідеї із створенням Фонду універсальних послугякий раніше планувалося створити для компенсацій витрат "Укртелекому" на місцеву телефонію. У свою чергу, учасники ринку вважають, що такий фонд потрібний тільки "Укртелекому".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини