Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліцензування експорту гречки і інших круп діятиме до 30 червня

5 квітня 2011, 11:40
559
0
Реклама

2 квітня набуло чинності постанова КМУ від 30 березня 2011 року № 337 (далі - постанова № 337)яким було продовжено до 30 червня цього року ліцензування експорту деяких круп в межах встановлених квот, згідно постанові Кабміну від 4 жовтня 2010 року № 938.

Йдеться про ліцензування пшениці, кукурудзи, ячменю, іржі, гречки і продукції з неї.

Раніше вимога про таке ліцензування була введена до 31 березня цього року. Проте, у зв'язку з нестабільною ситуацією на продовольчому ринку, уряд вирішив його продовжити.

Крім того, вказаною постановою КМУ № 337 збільшена до 5000 тисяч тонн квота на вивезення кукурудзи (раніше квота складала 3000 тисяч тонн).

Підкориговане постановою КМУ № 938 встановлює, окрім власне квот, Порядок видачі ліцензії на експорт вказаних видів сільгосппродукції і розподілу квот.

Порядком, зокрема, встановлено, що розподіл квот здійснюється на підставі заявкиподаною в Мінекономіки зацікавленим суб'єктом госпдіяльності упродовж 7 днів після публікації на офіційному сайті Міністерства інформації про початок реєстрації заявок. До заявки повинне додаватися укладення Минагрополитики про наявність у суб'єкта об'єму заявленої сільгосппродукції і можливості її експортувати.

Впродовж 5 днів після закінчення прийому заявок Мінекономіки передає їх на розгляд спеціальній комісіїщо приймає рішення про розподіл квот. Ліцензії видаються Міністерством з урахуванням рекомендацій комісії відносно пропорційного розподілу квот між суб'єктами господарської діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини