Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Китайську гречку двічі перевірили на якість і перевірять ще раз ще

5 квітня 2011, 09:10
544
0
Реклама

Якість гречаної крупи, що імпортується з Китаю, буде перевірена згідно міжнародним і внутрішнім українським стандартам. Про це говориться в повідомленні Державної продовольчо-зернової корпорації.

З метою перевірки якості і придатності китайської гречки перед її відвантаженням всесвітньо відомою компанією SGS - CSTC Standards Technical Services Co, LTD була проведена незалежна експертиза. Згідно з виводами, гречана крупа відповідає нормам безпеки живлення, які навіть перевищують вимоги українського законодавства.

Зразки закупленої гречки були відправлені для аналізу в Україну. Державний центр сертифікації і експертизи зерна і продуктів його переробки Держінспекції сельхоза провів експертизу - усі зразки відповідають продовольчому призначенню для споживання населенням. Результати вказують на те, що гречка істотно не відрізняється від вітчизняної.

На сьогодні укладений договір з Державним центром сертифікації і експертизи зерна і продуктів його переробки, який після прибуття вантажів у Україну виконає усі необхідні дослідження, передбачені чинним законодавством України. Висновки будуть оформлені у вигляді протоколу випробувань. Також свої виводи надасть Державні хлібна інспекція України і закріпить їх в сертифікатах якості. Згідно з дорученням Минагропрода, кожна партія поставленої в Україну гречки буде жорстко контролюватися і, згідно з чинним законодавством, не піде в реалізацію без вищезгаданих протоколу випробувань і сертифікату якості.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини