Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ пропонує залучати до надання соціальних послуг волонтерів

4 квітня 2011, 16:13
833
0
Реклама

Кабінет Міністрів має намір дещо змінити підхід до надання соціальних послуг. Законопроектом № 8319 уряд запропонував удосконалити понятійний апарат Закону "Про соціальні послуги" і розширити число суб'єктів, що надають соціальні послуги.

Поняття соціальних послуг в цілому не міняється, робиться лише акцент на тому, що це комплекс заходів для окремих цільових соціальних груп або індивідів. А ось визначення суб'єкта, що надає послуги, змінено. У нім чітко вказано, що такими суб'єктами можуть бути громадські і добродійні організації (у числі інших, що не мають на меті отримання прибутку). До надання соцуслуг можуть відповідно до проекту притягуватися і волонтери.

Юридичні особи діятимуть на підставі положення про них або статуту, фізичні особи - відповідно до письмової заяви, що подається в органи місцевого самоврядування. Дії волонтерів будуть регламентовані положенням, затверджуваним КМУ.

У законодавчому порядку встановлюватимуться державні соціальні стандарти соціального обслуговування - перелік, види і об'єми соціальних послуг (для осіб, що потрапили в складні життєві обставини), що гарантуються державою.

Проектом вводиться також поняття державних мінімальних стандартів якості соціальних послуг - мінімальний рівень вимог, що пред'являються до умов і порядку надання послуг, стверджуваний урядом, який повинен дотримуватися усіма особами, що надають соціальні послуги.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини