Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст об'єднав декілька актів відносно нотаріату в єдиний акт

4 квітня 2011, 16:07
637
0
Реклама

Наказом Мінюсту від 22 березня 2011 року № 871/5 затверджено Положення про порядок реєстрації приватної нотаріальної діяльності і заміщення приватного нотаріуса.

Положення набуде чинності з моменту офіційної публікації. Одночасно з цим, втратять силу такі нормативні акти:

- Положення про порядок реєстрації приватної нотаріальної діяльності, затверджене наказом Мінюсту від 12 грудня 2008 року № 2151/5;

- Положення про порядок заміщення приватного нотаріуса, затверджене наказом Мінюсту від 22 серпня 2003 року № 98/5;

- Порядок зберігання і ведення реєстраційних справ приватних нотаріусів, затверджений наказом Мінюсту від 29 грудня 2008 року № 2315/5.

По суті, Мінюст об'єднав три нормативні актидіючих нині в один.

При цьому слід зазначити, що ні правила реєстрації приватної нотаріальної діяльності, ні Порядок зберігання і ведення реєстраційних справ істотно не змінилися.

У новому акті, в розділі про порядок зберігання реєстраційних справ з'явилася норма, регулююча процедуру переходу приватного нотаріуса з округу в округ. Зокрема, з'явилася вимога залучити до матеріалів справи довідку управління юстиції по попередньому місцю реєстрації про дату прийняття присягиа також довідку управління юстиції про передачу документівщо зберігаються в архіві приватного нотаріуса, на зберігання в державний нотаріальний архів, про знищення друку і передачу спецбланків.

В той же час, розділ нового Положення, що стосується заміщення приватного нотаріуса, викладений більше стисло. Зокрема, в нім міститься вимога укласти договір про заміщення (см ст. 29, 29-1, 29-2 Закону "Про нотаріат"). При цьому, в новому документі відсутня детальна регламентація порядку заміщення, існуюча в чинному нормативному акті.

В даному випадку, мабуть, Мінюст порахував, що норм Закону, регулюючих це питання, цілком вистачає.

Характеризуючи новий документ в цілому, слід зазначити, що він спрямований на удосконалення нормативного регулювання нотаріальної діяльності, шляхом видання єдиного нормативного акту, замість декількох актів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини