Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держзакупівлі запропонували проводити на електронних торгах

1 квітня 2011, 16:32
457
0
Реклама

Народний депутат України Олексій Білий (ПР) запропонував впровадити сучасні інформаційні технології в систему державних закупівель - ввести електронні торги.

Що відповідає законопроект № 8310 поданий ним на розгляд парламенту 30 березня 2011 року. Згідно з проектом Закон "Про здійснення державних закупівель" доповнюється розділом про процедуру електронного реверсивного аукціону - новому різновиду процедури держзакупівель. Це процедура, вживана для закупівель з використанням електронного майданчика в мережі Інтернет в режимі "on-line", з використанням електронного документообігу і електронного підпису.

Усі документи, пов'язані з проведенням закупівлі (за винятком тих, що подаються для реєстрації на електронному майданчику) пропонується направляти в електронній формі і свідчити електронним підписом.

Електронний майданчик, згідно з проектом, є інформаційною торговою системою, діючою для проведення аукціону, підключеною до Інтернету і акредитовану спеціально уповноваженим органом (таким на даний момент є Міністерство економічного розвитку і торгівлі).

Забезпечувати проведення електронних торгів будуть власники електронних майданчиків, що іменуються операторами електронних майданчиків і відбирані для проведення торгів за результатами конкурсу.

Процедура електронного реверсивного аукціону зможе застосовуватися виключно для закупівель товарів і послуг, що вироблюваних і надаються "не по окремо розробленій специфікації (технічному проекту)"для яких існує постійно діючий конкурентний ринок.

Кабінет Міністрів за уявленням уповноваженого органу може встановлювати перелік товарів і послуг, для закупівлі яких застосування електронного реверсивного аукціону являється обов'язковим.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини