Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПФ повідомив, що він не має права утримувати ЕСВ з сум допомоги по тимчасовій непрацездатності, виплаченій ФІЗОСОБАМ-СПД

1 квітня 2011, 13:48
953
0
Реклама

У листі Пенсійного фонду від 10 березня 2011 року № 4469/03-20 повідомляється, що ПФ не має обов'язку по нарахуванню і утриманню єдиного соцвзноса з сум допомоги по тимчасовій непрацездатності, виплаченій ФІЗОСОБАМ-СПД.

Ця позиція обгрунтовується тому, що по Закону "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" платниками ЕСВ для осіб, одержуючих допомогу по тимчасовій непрацездатності, являються працедавці: підприємства, установи і організації, фізособи, що використовують наймана праця і що виплачують допомогу по тимчасовій втраті працездатності (ЕСВ нараховується на суму оплати перших 5 днів лікарняного).

Відмітимо, що згідно із Законом про ЕСВ на працедавцеві і фізособі, що використовує найману працю, лежить обов'язок сплатити з власних засобів перші 5 днів лікарняного для свого співробітника.

Наступні дні лікарняного оплачуються за рахунок засобів Фонду соцстрахування. Порядок фінансування Фондом працедавців для цих цілей встановлений в ст. 21 Закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності і витратами, обумовленими народженням і похованням".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини