Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Влада продовжує висувати ідеї боротьби з фіктивними лікарняними

1 квітня 2011, 12:24
537
1
Реклама

Міністр охорони здоров'я України Ілля Емец наполягатиме на введенні електронної системи контролю видачі лікарняних листівщоб запобігти видачі фальшивих документів про тимчасову непрацездатність.

За словами Міністра, він був дуже здивований, коли дізнався про масштаби фальсифікацій при видачі лікарняних листів здоровим людям. Емец відмітив, що в результаті суворого контролю в питаннях видачі і оплати лікарняних країна отримає певний економічний ефект.

У свою чергу, перший замголови АП Ірина Акимова вважає, що треба також боротися з тим, щоб у фальшивих лікарняних не були зацікавлені самі лікарі. "Одним тотальним контролем цю проблему, напевно, не вирішити... Ось коли лікареві цікаво, тому що це відбивається на його преміальних, на його заробітній платі, щоб його пацієнт був здоровий, то він на етапі профілактики робитиме усе, щоб до нього зверталися менше, а він, відповідно, рідше посилав на вторинний рівень. Ось тоді проблема лікарняних для нього виглядає абсолютно по-іншому"- відмітила Акимова.

Читайте також матеріали "Бродський пропонує посилити контроль за видачею лікарняних", "Щоб не оплачувати підробні лікарняні, в Києві створять єдиний реєстр листів тимчасової непрацездатності".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини