Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набувають чинності нові правила представлення періодичної митної декларації

31 березня 2011, 11:00
565
0
Реклама

1 квітня набуває чинності Постановою Кабміну від 21 березня 2011 року № 281яким затверджена нова редакція Порядку і умов представлення періодичної митної декларації.

По-перше, в новій редакції з'явилося визначення періодичній митній декларації (ПТД), під якою розуміють письмову заяву, що подається митному органу за формою, встановленою для ГТДзведення, що містить, про товари, які переміщатимуться через митний кордон упродовж погодженого з митницею періоду, про митний режим, а також іншу інформацію, необхідну для здійснення митних процедур.

Відмітимо, що в колишній редакції документу такого визначення немає.

Істотною зміною слід також назвати поширення цього Порядку транзит товарів.

У старій редакції при транзитних переміщеннях оформлення ПТД не вимагається.

Зміни зазнав і перелік документів, що додаються до заяви про видачу дозволу на представлення ПТД. У новій редакції, до таких документів відноситься зовнішньоекономічний контракт; у разі ввезення товарів для використання у безперервному виробництві (металургійному, хімічному) необхідно також представити лист підприємства з вказівкою місцерозташування виробництва і відомості, що підтверджують використання цих товарів в цьому виробництві. Непредставлення цих документів є основою для відмови у видачі дозволу.

У колишній редакції документу є також вимога про надання підтвердження права на пільги по оподаткуванню (за наявності), а також даних про дотримання законодавства про нетарифне регулювання.

Вказаний також граничний термін дії ПТД - 6 місяцівчого в старій редакції не було.

Нововведенням є і перелік документів для здійснення митного контролю і митного оформлення, що подаються в митний орган, що видав дозвіл.

Істотним нововведенням слід назвати і появу переліку підстав для відмови у видачі дозволу на оформлення ПТД, а також підстав для відмови в пропуску товару через митний кордон за наявності дозволу.

Нововведенням є поява обов'язку у декларанта щомісячно подавати в митний орган ГТД і інші документи згідно нової редакції, а також вимога сплатити усі митні платежі.

Таким чином, нова редакція Порядку і умов представлення періодичної митної декларації набагато детальніше регулює питання в цій сфері, ніж норми цього документу, що втрачають силу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини