Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГКЦБФР обговорює критерії ризикової суб'єктів первинного финмониторинга бути залученими в тероризм і відмивання грошей

15 лютого 2011, 09:30
710
0
Реклама

Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку оприлюднила на своєму веб-сайті проект рішення про критеріях, по яких оцінюватиметься ризик суб'єкта первинного фінансового моніторингу - професійного учасника ринку цінних паперів бути використаним для відмивання прибутків, отриманих злочинним шляхом, або для фінансування тероризму.

Показники розроблені для визначення суб'єктів первинного фінансового моніторингу з високим ризиком і з незначним ризиком. До середнього віднесені усі, що не потрапили в дві вказані категорії.

Отже, до високій мірі ризику залученості ГКЦБФР готова віднести торговців цінними паперами, торговців-хранителів цінних паперів, торговцев-хранителей-регистраторов цінних паперів, якщо вони здійснюють професійну діяльність менше 3 років; якщо впродовж 3 останніх років суб'єкти мали факти порушення законодавства по попередженню відмивання прибутків або їх сертифіковані фахівці в цей же термін притягувалися до адмінвідповідальності за порушення законодавства про ринок цінних паперів; якщо вони здійснюють операції, стороною в яких виступають нерезиденти, зареєстровані в офшорах; якщо 2 і більше сертифікованих фахівця в їх штаті працюють за сумісництвом.

До що трохи ризикує суб'єктам первинного финмониторинга відносяться все ті ж торговці, якщо вони працюють на ринку цінних паперів більше 10 років і не мають фактів порушення законодавства по попередженню відмивання прибутків і фінансування тероризму, при цьому виконують операції з цінними паперами виключно на організаторах торгівлі на фондовому ринку і мають в штаті сертифікованих фахівців із стажем роботи на фондовому ринку більше 5 років, які працюють тільки по основному місцю роботи і не притягувалися за цей час до адмінвідповідальності за порушення законодавства про ринок цінних паперів. У що трохи ризикують має бути сукупність одночасно усіх перерахованих ознак.

До трохи ризикуючим проектом віднесені також і що отримали ліцензію на здійснення професійної діяльності депозитарію цінних паперів, розрахунково-кліринговій діяльності, діяльності по веденню реєстру власників іменних цінних паперів, діяльності по організації торгівлі на фондовому ринку, а також ті учасники ринку цінних паперів, які поєднують види депозитарної діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини