Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госагенство земельних ресурсів оприлюднило проект Закону про ринок земель

24 січня 2011, 17:52
2284
0
Реклама

Державне агентство земельних ресурсів розмістило на своєму офіційному веб-сайті проект Закону "Про ринок земель". Проект визначає "правові і економічні основи організації і функціонування ринку земель і порядок проведення земельних торгів".

Ринок земель визначений як система правовідносин між відчужувачами земельних ділянок (права оренди на них) і особами, що придбавають право власності (оренда) на такі ділянки.

Суб'єктами ринку земель названі громадяни і юридичні особи України, територіальні громади, держава Україна, іноземці і обличчя без громадянства, іноземні юрособипідприємства з іноземними інвестиціями, спільні (за участю іноземних физ- і юрособ) підприємства і іноземні держави.

Купуватися і продаватися (здаватися в оренду) можуть земельні ділянки державної і комунальної власності, що належать громадянам і юридичним особам, земельні частини (паї)частини в праві спільної власності на землю, а також право оренди земельної ділянки, право користування для сільгосппотреб і право користування для забудови.

Проект містить глави, присвячені організації ринку земель; обороту земель; порядку проведення земельних торгів.

Земельні ділянки сільгосппризначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва можуть придбавати у власність тільки громадяни України, юридичні особи, засновані за законодавством України, і держава Україна в особі спеціалізованої установи або територіальних громад.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини