Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений проект Правил перенесення мобільного номера

24 грудня 2010, 16:00
1189
0
Реклама

Абоненти мобільного зв'язку, можливо, зможуть зберігати свій мобільний номер при переході з однієї операторської мережі в іншу безкоштовно. Такі норми містяться у проекті Положення про надання послуг з перенесення абонентського номера і використання персональних номерів, прийнятого за основу на засіданні НКРС.

Згідно з документом, послуга має бути доступна будь-якому абонентові мобільному або фіксованому зв'язку. Для того, щоб замовити послугу, абонент повинен звернутися до Адміністратора або оператора-одержувача, переславши йому коротке SMS- повідомлення на певний номер. Також можна оформити письмову заяву або заповнити інтерактивну анкету на сайті виконавця послуги.

Адміністратор, оператори-донори або базові оператори і оператори-одержувачі повинні забезпечити реалізацію перенесення номера упродовж 24 годин в мережах мобільного зв'язку, і упродовж 7 робочих днів - в мережах фіксованої після отримання заявки.

Оператори повинні застосовувати однакові тарифи на здійснення дзвінків у своїй мережі на перенесений і не перенесений номер, а також на персональний номер.

Абонент буде безкоштовно попереджений голосовим повідомленням, або іншим способом, до початку з'єднання про те, в мережі якого оператора тепер отримує послуги абонент з перенесеним номером. Зухвала сторона матиме можливість відмовитися від такого з'єднання.

Проект обнародуваний на сайті НКРС для громадського обговорення.

1 липня цього року парламент прийняв Закон № 2392 - VI про зміни до Закону "Про телекомунікації"який передбачає можливість для абонентів зберігати номер при зміні оператораа також можливість користування національним роумінгом. Детальніше див. матеріал ЛІГА :ЗАКОН "Парламент дозволив зберігати мобільний номер при зміні оператора. Думка компанії "Київстар".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини