Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомзем хоче отримати більше прав, аж до доставки правопорушників в міліцію

1 грудня 2010, 10:00
737
1
Реклама

Розроблений законопроект, що надає дещо великі повноваження Державному комітету із земельних ресурсів. Документ обнародуваний для ознайомлення і обговорення на сайті Держкомзему.

Відповідно до проекту Комітету надається право призначати громадських інспекторів по контролю за використанням земельних ресурсів; обстежувати земельні ділянки юридичних і фізичних осіба також земельні ділянки державної і комунальної власності, не передані у власність або користування, зокрема, перед видачею дозволу на перенесення грунтового покриву, при долі в роботі комісії з прийому в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів охорони і раціонального використання землі, при визначенні розміру збитківзаподіяних власникам і користувачам земельних ділянок внаслідок вилучення (викупу) і тимчасового заняття земельних ділянок, встановлення обмежень в їх використанні.

Державним інспекторам у сфері держконтролю за використанням земель проектом надається право обстежувати земельні ділянки для розміщення військових частин, учбових закладів, установ і організацій Збройних Сил, інших військових формувань, правоохоронних органів спецпризначення, підрозділів цивільної оборони і формувань іноземних держав.

Вони ж наділяються правом доставляти правопорушників у міліцію або приміщення виконавчих органів місцевих рад для складання протоколу про админправонарушении або звертатися до органів міліції з таким проханням у разі відмови правопорушника надати про себе дані або пройти (проїхати) в міліцію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини