Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВФ запропонував Кабміну переглянути ряд норм проекту Податкового кодексу

29 жовтня 2010, 13:57
2036
2
Реклама

Заступник Міністра фінансів Тетяна Ефименко повідомила, що МВФ направив Кабміну свої рекомендації по проекту Податкового кодексу.

Фонд просить український уряд переглянути підхід спрощеній системі оподаткування. Зокрема, запропоновано зберегти на нинішньому рівні (500 тисяч грн.) межу річного виторгу фізосіб-підприємців (у проекті - 300 тисяч грн.) і можливість юрособ працювати на єдиному податку. Запропонований також мінімальний рівень обороту для сплати ПДВ - 300 тисяч або 500 тисяч грн. Ця позиція зараз обговорюється в Комітеті ВР з питань податкової і митної політики.

Серед іншого, МВФ пропонує понизити ставку податку на прибуток у 2011 році не до 19 %, як планує уряд, а не більш ніж до 23 %. Далі по роках провести плавне зниження, щоб до 2014 року дійти до рівня 16 %. Податкові канікули для малого бізнесу з річним оборотом 3 млн грн. запропоновано зробити не з нульовою ставкою податку на прибуток, а із ставкою 16 %.

Т. Ефименко заявила, що рекомендації Фонду конструктивні, але в той же час вимагають дискусії. На початку листопада уряд має намір обговорити їх з місією МВФ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини