Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До парламенту поданий проект Закону про Кабмін

5 жовтня 2010, 16:23
1122
0
Реклама

Кабінет Міністрів подав у Верховну Раду під № 7208 проект Закону про себе самого. Набуття чинності його заплановане на 1 січня 2011 року.

Прем'єр-міністр призначається на посаду Президентом по згоді більш ніж половини від конституційного складу парламентутобто 226 депутатів. Голосування з цього питання проводиться у поіменному режимі.

Інші члени КМУ призначаються також Президентом за уявленням Прем'єр-міністра. Вони вступають на посаду з моменту принесення перед Президентом присяги народу. Посадовий склад (кількість і перелік посад) уряду визначає також Президент.

Згідно з проектом, КМУ відповідальний перед Главою держави. Останній (чи його представники) мають право на участь в засіданнях КМУ. Зараз таке право мають народні депутати, проект їх цього позбавляє.

Програма діяльності КМУ, згідно з проектом, базується на передвиборній програмі Президента, але підлягає схваленню конституційною більшістю ВР.

КМУ складає свої повноваження перед новообраним Президентом. Окрім цього, проектом передбачаються і підстави для його відставки. До вже вказаним в нині чинному Законі про КМУ додається така основа як "прийняття Президентом України рішення про відставку". У яких випадках можливе таке рішення - проект не вказує.

Така ж додаткова основа, як рішення Президента по будь-ким мотивам, передбачається і для відставки члена КМУ.

Окрім тексту нової редакції Закону про Кабмін, проект містить масу пропозицій по поправках до інших законів, що переважно стосуються порядку призначення вищих посадовців країни і авторства нормативно-правових актів, регулюючих діяльність центральних органів виконавчої влади. Про ці поправки читайте в подальших матеріалах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини