Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджена процедура відбору інвестпроектів, удостоєних держфінансування

24 вересня 2010, 16:01
685
0
Реклама

Постановою від 13 вересня 2010 року № 860 уряд ствердив Порядок відбору інвестиційних проектів, для реалізації яких в реальному секторі економіки надається державна підтримкащо набув чинності 23 вересня 2010 року.

Дія Порядку не поширюється на виконання боргових зобов'язань по запозиченнях, що притягаються під держгарантію.

Держпідтримка надається у формі поворотного (пільгові кредити) і безповоротного (фінансування, співфінансування, здешевлення кредитів) бюджетного фінансування; державних гарантій і сприяння залученню приватних інвестицій.

У конкурсі з відбору інвестпроектів не можуть брати участь банкроти і суб'єкти господарювання, що перебувають на стадії припинення і мають заборгованість по сплаті податків і зборів.

Інвестпроекти вносяться в Держінвестицій для розгляду по принципу "єдиного вікна". Вони передаються в Мінекономіки для отримання укладення про їх економічну ефективність і відповідність завданням і пріоритетам Програми діяльності Кабміну. Без такого укладення проекти не можуть брати участі у конкурсі.

Серед тих, що підлягають подачі на конкурс з бізнес-планом інвестиційного проекту документів - лист-підтримка реалізації інвестпроекту відповідного органу місцевої влади або місцевого самоврядування.

Конкурсний відбір проходить в два або три етапи конкурсною комісією. Порядок відбору затверджується Держінвестицій за узгодженням з Першим віце-прем'єр-міністром. Не відібрані за результатами конкурсу проекти розміщуються на сайті Держінвестицій і можуть бути використані приватними інвесторами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини