Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ: на спрощену систему юрособа переходить з усіма своїми філіями

23 вересня 2010, 13:46
1439
0
Реклама

Лист ДПАУ від 31 серпня 2010 року № 17856/7/15-0117 присвячено особливостям застосування спрощеної системи оподаткування суб'єктами господарювання, що мають філії (відособлені структурні підрозділи).

Філія не є юрособою (частина 3 ст. 95 ГК). Під час переходу ДЗИГ на спрощену систему оподаткування, переходять на цю систему і усі його філії. Перелік філій приводиться в свідоцтві про право сплати єдиного податку.

Облік виручки про реалізацію продукції (товарів, робіт, послуг) ведеться як по підприємству в цілому, так і по кожній філії. У такому ж порядку ведуться книги обліку прибутків і витрат. Показники книг філій в наступному включаються в книгу обліку прибутків і витрат суб'єкта малого підприємництва - юрособи.

Головним підприємством (по місцю реєстрації) здійснюється податковий облік операцій з поставки філіями товарів (віддзеркалення податкових зобов'язань і формування податкового кредиту), подача звітності по ПДВ і сплата податку.

Вимоги ст. 1 Указу "Про спрощену систему оподаткування, обліку і звітності суб'єктів малого підприємництва"що пред'являються до суб'єктів спрощеного оподаткування, також повинні виконуватися головним підприємством.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини