Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яку дату реєстрації слід вказувати у свідоцтві про держреєстрацію перетвореної юрособи

21 вересня 2010, 15:21
1297
0
Реклама

Державний комітет з питань регуляторної політики і підприємництва листом № 6333 звернувся до питання про дату, яка повинна проставлятися як дата реєстрації юридичної особи (далі - ДЗИГ) у свідоцтві про державну реєстрацію ДЗИГ, створеного в результаті перетворення.

Датою реєстрації ДЗИГ вважається дата внесення запису про нього в Єдиний державний реєстр ДЗИГ і ФЛ (частина 4 ст. 25 Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців"). Проте під реєстрацією за цим же Законом розуміється засвідчення як факту створення, так і факту припинення ДЗИГ.

З іншого боку, перетворення вважається завершеним з моменту реєстрації знову створеного ДЗИГ і - одночасно - з моменту реєстрації припинення перетворюваного ДЗИГ.

В той же час, підзаконні нормативно-правові акти, зокрема Положення про реєстрацію платників податку на додану вартістьдопускають можливість проставляння на свідоцтві про державну реєстрацію ДЗИГ, створеного в результаті перетворення, дати держреєстрації припиненого ДЗИГ (пункт 8).

Це має значення для реєстрації платником ПДВ і для адміністрування податку, оскільки дата реєстрації платником ПДВ не може передувати даті реєстрації ДЗИГ.

Погодивши свої позиції з ДПАУ, Держкомпідприємництва вважає за можливе вказувати на свідоцтві про держреєстрацію ДЗИГ, створеного шляхом перетворення, "первинної" дати державної реєстрації припиненої згодом юрособи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини