Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ксения Ляпина пропонує упорядкувати правову базу для об'єднань державних і комунальних підприємств

14 вересня 2010, 14:41
594
0
Реклама

Альтернативний проект Закону про державні і комунальні господарські об'єднання № 7057-1 представила у Верховній Раді депутат Ксения Ляпина (НУНС). Двома тижнями раніше законопроект, присвячений аналогічним питанням, був поданий у ВР Кабінетом Міністрів України і зареєстрований під N 7057.

Новий проект визначає поняття, порядок створення, правове положення, органи управління господарських об'єднань, правовий режим їх майна і особливості їх припинення. На відміну від урядового документу, законопроект № 7057-1 не передбачає градацію об'єднань по 4 видам (асоціація, корпорація, консорціум, концерн).

Господарське об'єднання згідно з проектом є організаційно-правовою формою юридичної особи, створеного державою або територіальною общиною тимчасово або на невизначений термін з метою координації діяльності інших суб'єктів господарювання для виконання загальних економічних і соціальних завдань.

Учасниками державного хозобъединения можуть бути тільки державні унітарні підприємства, комунального, - комунальні унітарні підприємства.

Державне господарське об'єднання створюється за рішенням КМУ, в якому вказується орган, що здійснює контроль за об'єднанням, перелік учасників об'єднання. Цим же рішенням призначається директор об'єднання і затверджується його статут.

Виконавчий орган господарського об'єднання може існувати не лише в одноосібному (директор) виді, але і в колегіальному - у вигляді правління, очолюваного головою.

Комунальні господарські об'єднання згідно з проектом, діють в порядку, визначеному гіпотетичним Законом для таких же державних об'єднань.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини