Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минтруда: право на додаткову соціальну відпустку не має "терміну давності"

13 вересня 2010, 14:33
3351
0
Реклама

Листом від 21.07.2010 р. № 215/13/116-10 Міністерство праці і соціальної політики України розглянуло звернення з приводу застосування додаткової соціальної відпустки для працівників, що мають дітей.

Додаткова відпустка призначається на основі ст. 19 Закону "Про відпустки". З посиланням на спільну експертизу Минтруда, Мінюсту і Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради Міністерство вважає кожна з підстав, вказаних в статті, таким, яке в сукупності з будь-яким іншим з цієї ж статті спричиняє за собою необхідність продовження відпустки до 17 календарних днів згодне частини 2 ст. 19 Закону.

Міністерство вказало також на відсутність "терміну давності" права на додаткову соціальну відпустку, внаслідок чого працівник, що не скористався відпусткою в попередньому року (чи за ряд попередніх років), може його використовувати в поточному, а у разі звільнення має право на компенсацію за усі невикористані дні відпусток.

При цьому тривалість такої невикористаної відпустки визначається за законодавством, що діяло в той час, коли виникло право на нього.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини