Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд визначив порядок розміщення у банках тимчасово вільних засобів місцевих бюджетів

3 вересня 2010, 12:10
614
0
Реклама

Кабінет Міністрів України що не набуло чинності доки постановою від 18 серпня 2010 року № 791 ствердив Порядок розміщення в 2010 році тимчасово вільних засобів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках.

Згідно з Порядком рішення про розміщення приймається місцевою радою. Порядок розміщення - конкурсний. Розміщення можливо тільки у державних банках і банках, в капіталізації яких взяла участь держава.

У договорі про розміщення (договорі банківського вкладу) обов'язковими умовами мають бути право вкладника на повернення вкладу на першу його вимогу і заборону на безперечне списання банком засобів.

Розміщення вільних засобів можливе тільки за відсутності простроченої кредиторської заборгованості по відповідному фонду держбюджету (окрім тієї, що виникла внаслідок недоотримання засобів субвенцій з держбюджету і бюджетів інших рівнів).

Тимчасово вільні засоби можуть розміщуватися у банках тільки в межах поточного року і мають бути повернені не пізніше за 20 грудня.

Розмір процентних ставок за використання банками тимчасово вільних засобів встановлюється договором банківського вкладу (депозиту) з урахуванням вимог нормативно-правових актів НБУ по вкладних операціях.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини