Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опублікована нова редакція Закону про місцеві вибори

2 вересня 2010, 11:30
3830
1
Реклама

Набуває чинності Закон № 2491 - VI (прийнятий парламентом на позачерговій сесії 30 серпня 2010 року) про внесення змін до Закон України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів".

Місцеві вибори сталі доступні усім місцевим партійним організаціям. Документом серед іншого скасована норма частини 3 ст. 35 Законуможливість висувати кандидатів тільки тим з місцевих партійних організацій, які, що давала були зареєстровані не пізніше, ніж за 365 днів до дня виборів.

Змінена і ст. 22 Законищо визначає порядок формування територіальних виборчих комісій (ТИК). Згідно нової редакції їх склад повинен включати не менше 9 і не більше 18 чоловік.

При цьому кандидатів від місцевих організацій тих політичних партій, які представлені в парламенті депутатськими фракціямиповинно бути не більше 15. Кандидатів від інших місцевих організацій політпартій - не більше 3. Конкретні кандидатури від останніх визначатимуться в результаті жеребкування (частина 3 нових редакції ст. 22 Закони).

Збережений принцип формування складу ТИК - вищестоящими виборчими комісіями. Для включення кандидата до складу ТИК потрібно досвід його роботи у виборчкомах і комісіях з референдуму.

Без змін залишений текст ст. 9 Законузгідно якої депутатом місцевої ради і сільським, селищним, міським головою може бути обраний громадянин України, що досяг 18 років (таким чином, віковий ценз залишений колишній).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини